Högkänslighet – HSP High Sensitive Personality

Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt har varit Högkänslig i hela sitt liv. Hon föreläser om högkänslighet och berättar att bortåt 20 % av människor känner igen sig i beskrivningen av högkänslig personlighetstyp.

vad är högkänslighet?
– vad är fördelar och vad är nackdelar?
– hur skiljer sig högkänslighet från medialitet? 


Helena Magdalena reder ut begreppen och berättar om sin egen resa som högkänslig.

Hon är även medium/sierska och författare till boken Lev din dröm – lär dig bemästra attraktionslagen
www.helena-magdalena.com

De senaste åren har även norska prinsessan Märtha Louise pratat mycket om högkänslighet. Märtha Louise har tillsammans med Elisabeth Nordeng givit ut boken Född Sensitiv. En rolig anekdot från boken är från när Märtha Louise var liten och gjorde ”ärt-testet” från sagan om Prinsessan på Ärten. 
Ur boken Född Sensitiv, Egia förlag
“Testet var så enkelt. Det måste vara världens enklaste sätt att bevisa
något på. Visserligen hade jag själv bara en madrass och ett täcke,
men jag tänkte att det fick räcka. Så jag gick ner till kokerskan i köket
på Skaugum och sa att jag behövde en hård ärta, en sådan där stor,
gul ärta som inte blev mosad om den fick något på sig. 
På kvällen lade jag den hårda, stora, gula ärtan under madrassen.
Nästa morgon vaknade jag helt förskräckt. Det var härligt, så gott jag hade sovit. Och det skulle jag ju inte! Jag fick panik. Jag kontrollerade varenda centimeter hud på kroppen.
Det skulle och måste finnas ett blåmärke där. Men jag hittade
inte ett enda! 
Gråtande sprang jag ner till min barnflicka, Berit Tversland, och
ropade:
– Jag är inte en riktig prinsessa! Jag är inte äkta!”

Märtha Louise barnflicka förklarade dock att sagorna inte skulle tolkas bokstavligt. 

Senare när Märtha Louise blev vuxen förstod hon att sagan handlar om högkänslighet.

Kram Camilla & Vivi

Här finns vi:

facebooksida – MediumPodden

Camillas Hemsida/Blogg

Vivis Blogg

KÖP VÅRA BÖCKER HÄR:

Camillas:

“Medium: Ditt liv med andevärlden en handbok”

“Den slutna kretsen : en sann berättelse om fysiskt mediumskap och liv efter döden

Vivis –“Vägen till upplysning & det flerdimensionella medvetandet”.

2 thoughts on “Högkänslighet – HSP High Sensitive Personality

  1. Detta var så intressant.Har en dotter som är högsensitiv. som vi hon och jag inte har förstått tidigare tyvärr..hon är 51 år nu , men bättre sent än aldrig får man väl säga. Sen är det ju intressant att även hundar kan vara det. Just nu har jag en daghund som är högkänslig..Hon vill inte att främmande hundar bara skall springa fram å hälsa på henne och man hr tidigare tolkat det som rädsla.. nu jobbar jag ju med hundar lite med sk problemhundar men också som Instruktör sen nästan 40 år tbx så lite erfarenhet ar man ju.. och min daghund är inte alls rädd men känslig och när man låter henne bestämma takten så blir det bra ..Ja det blev långt det här..men summan av kardemumman ånyo ett bra ämne . Tack Vivi å alla inblandade 🙂

    1. Tack för att du delar med dig. Ja, det där med hundar och högkänslighet var ett uppvaknade även för mig. Kram vivi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *